Glas- og keramikværkstedet, Bornholm

Skole
Designskolen
Kategori
Design

Designskolens program for kunsthåndværk på Bornholm er bygget op om et af Europas små, men førende uddannelsesmiljøer inden for glas og keramik. 
Programmet ligger på skolen i Nexø på Bornholm. 

Designskolen Bornholm

Værkstederne danner et levende væksthus for undervisning, forskning og eksperimenter af høj kvalitet, der tiltrækker gæster fra hele verden og tilfører nye perspektiver til området.

Studerende, undervisere og forskere har kan her arbejde med keramik helt op i stor skala og med både kold og varm glas. Værkstederne, der er tæt forbundne til studiepladserne, rummer plads til ca. 70 arbejdende studerende. 

Keramikværkstedet indeholder ovne til fremstilling af keramik helt op i stor skala, drejeskiver, glasurrum og støberum til støbning af gipsforme. Glasværkstedet indeholder ovne til bearbejdning af varmt glas, sliberi, voks/gelflex-rum til bearbejdning formmaterialer, vinduesglas og gravørarbejder, mens de to værksteder deles om gipsrum og mindre træ-hjælpeværksted og foto-faciliteter, 

Værkstederne er bemandet af undervisere og værkstedsmedarbejdere, der sikrer at studerende får et solidt håndværksmæssigt kendskab til arbejdet med materialer, teknik, form og metode – og kan bidrage til at udvikle fagene.

Mød en studerende fra Keramik på Designskolen, Bornholm
Mød en studerende fra Keramik på Designskolen, Bornholm
Mød en studerende fra Glas på Designskolen, Bornholm