Lyslaboratorium

Skole
Arkitektskolen
Kategori
Arkitektur

Lyslaboratoriet er faciliteter til studie af dagslys og kunstig belysning, der benyttes af studerende, undervisere og forskere. Desuden kan virksomheder leje dagslyslaboratoriet samt booke en konsulent.

Faciliteterne består af et dagslyslaboratorie med tilstødende modelværksted samt to studierum, hvor man kan studere dagslys i 1:1. Laboratoriet er et spejlrum med en kunstig sol, der gør det muligt at se, hvordan solen lyser og skaber parallelle skygger på forskellige tider af dagen og på året. Spejlrummet udgør en lysende himmel og spreder lyset diffust ligesom en CIE-standard himmel.

I de to studierum kan man arbejde med lysindtaget fra store glaspartier, mobile vægge og iscenesætte mock-ups i stor skala. Derudover rummer laboratoriet en lyskilde- og armatursamling, som bruges i studier, test og afprøvning af lysforhold.

Værkstedets medarbejdere tilbyder de studerende vejledning i at bygge iagttagelsesmodeller, undersøge modellen metodisk og tage stilling til et arkitektonisk belysningskoncept.