Roland Academy – 3D-værksted

Skole
Designskolen
Kategori
Design

I Roland-Academy har Designskolens studerende, undervisere og forskere adgang til at benytte et begrænset udvalg af CNC-udstyr til fx prototypefremstilling og til fremstilling af formværktøjer i 3D.

Roland Academy

Roland-Academy består af 9 Windows PC'er og en stationær LPX-600DS 3D-laserskanner, der kan eksportere 3D data som Polygon-Meshes til viderebearbejdning i programmerne Rhinoceros, Meshmixer + 3dsmax.

Der disponeres over en GX-300 skæreplotter, to MDX-540 CNC fræsere og seks iM-01 iModela CNC mikro-fræsere, der tilsammen gør det muligt at fremstille fysiske objekter og skalamodeller af 2D/3D geometrier fremstillet i Silo, Rhinoceros, T-Splines, Grasshopper, SolidWorks / Autodesk Inventor.

Ved at kombinere CNC-fræsning med fx 3D vacuum-formning på skolernes model- og træværksted er det muligt at opnå en høj finishgrad og særdeles solide støbeforme. En varieret og voksende samling af eksempler kan ses i Roland-Academy, der fungerer som Designskolens 3D videns-”hot-spot” med hensyn til støbeteknikker og muligheder / begrænsninger ved disse.  

Alt CNC udstyret i Roland-Academy har siden 2008 været sponsoreret og vedligeholdt af den japanske virksomhed "Roland Digital Group”. Det har spillet en aktiv rolle i flere forskningsprojekter og studieopgaver på KADK.

Aktiviteterne i Roland-Academy bliver koordineret af forskningspersonalet fra Institut for Bygningskunst og Design (IBD) + Institut for Produktdesign (IPD).

Kontakt (studerende fra Institut for Bygningskunst og Design)

Kontakt (studerende fra Institut for Produkt Design)