SuperFormLab

Skole
Designskolen
Kategori
Design

SuperFormLab er et avanceret værksted for 3D-formgivning med fokus på eksperimenter i materialer som keramik, gips, beton og glas.

 SuperFormLab er et omdrejningspunkt for udvikling af Designskolens keramiske felt, men åbner bredt for samarbejder på tværs af uddannelsesspor, hvor det eksperimenterende samspil med materialerne er med til at skabe nye tilgange til designløsninger. SuperFormLab er: 

  • Et testmiljø for formudvikling og innovation indenfor konstruktionsmæssige elementer: byggekomponenter i forskellig skala i keramik/glas m.m. 
  • Værksted for integration af den kunstneriske anvendelse af keramik/glas i arkitektur i meget bred forstand. Herunder decideret kunstnerisk udsmykning i arkitektur (bygnings- udsmykning, dekoration, vægge, gulve, udendørs facader m.m.)
  • Værksted og laboratorium for anvendelse af keramik, glas og beslægtede materialer i produkt-sammenhæng, herunder højteknologisk keramik og glas
  • En "sandkasse" for teknologisk nyudvikling – integration og udvikling af analog – digitalt baseret udvikling og produktion. For eksperimentel produktudvikling og nye måder at bruge materialerne på 
  • Laboratorium for en række eksterne erhvervs- og samarbejdsrelationer, større netværk og nye internationale samarbejder.

 

Værkstedet ledes af en værkstedsleder med designfaglig baggrund, som kan sparre med de studerende og supportere dem på et højt fagligt niveau.