Tekstilværksted

Skole
Designskolen
Kategori
Design

På tekstilværksted arbejder Designskolens studerende, undervisere og forskere med vævede tekstiler, strik og print, der indgår i fremtidens produkter og løsninger. Værkstedet dækker over flere retninger: Tekstil (væv og strik) og Tekstiltryk, der giver studerende mulighed for - gennem modelarbejde - at teste og udvikle designs og arbejde med visualisering af opgaver fra idéfase til præsentation. 

Værkstederne giver adgang til alt fra klassiske analoge væve til computerstyrede væve, strikmaskiner og digitaltryk. På tekstilværkstedet kan studerende arbejde med hele palletten fra det analoge til det digitale, der følger uddannelsens spændvidde fra klassiske tekstile redskabsdiscipliner væv, strik og tryk til arbejde med overflader i arkitektoniske materialer, der ikke er garn og stof – f.eks. glas, stål og beton.

De digitale redskaber har vundet indpas i uddannelsen og fylder i dag ligeså meget som analoge teknikker. Med værkstedets store udvalg af maskiner, redskaber og materialer kan studerende og forskere her arbejde med materiale, print, tryk m.m.  

Værkstedet ledes af værkstedsledere med designfaglig baggrund, som kan sparre med de studerende og supportere dem på et højt fagligt niveau med udgangspunkt i specifikke og individuelle behov, ønsker og arbejdsprocesser.