Det Kongelige Akademi satser på FN's verdensmål

'An Architecture Guide' indeholder 80 projekter fra hele verden og viser, hvordan arkitektur kan bidrage til FN's Verdensmål.
05.05-15.11.2019: Forskere og studerende på KADK udstiller 29 bud på klimaløsninger inden for arkitektur, design og konservering. Udstillingen viser, hvad der er i vente – bare lidt længere ude i fremtiden.
I sommeren 2019 udstillede KADK 17 originale løsninger på FN’s verdensmål i Rigsdagsgården ved Christiansborg. Se de udstillede projekter i webkataloget
Interessen for KADK's satsning på FN's verdensmål vokser og tiltrækker nye samarbejdspartnere
I foråret 2018 viste KADK udstillingen 'Africa - Rethinking Architecture and Design', hvor forskere og studerende gav 25 konkrete bud på, hvordan arkitektur og design kan skabe løsninger til et kontinent i rivende udvikling. Se projekterne i web-kataloget
I efteråret 2017 havde KADK en udstilling med titlen 'Cirkulær økonomi i arkitektur og design'. Projekterne var lavet af forskere og studerende ved KADK og gav en række konkrete bud på, hvordan arkitekter og designere kan bidrage til omstillingen til cirkulær økonomi. Se projekterne i webkataloget
Det kongelige akademi X FN's verdensmål

Mod en mere bæredygtig verden

I 2016 gik Det Kongelige Akademi – dengang under navnet KADK – aktivt ind i arbejdet med at udvikle design og arkitektur, der kan understøtte FN’s mål for en mere bæredygtig verden, og samtidig skabe et fundament for en ny dansk vækstsektor båret frem af innovative løsninger på nationale og globale udfordringer.

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere på et FN-topmøde i New York en ambitiøs udviklingsdagsorden, som foreløbig frem til 2030 skal udstikke kursen mod en mere bæredygtig udvikling for verden.

Den ambition vakte hurtigt genklang på Akademiet: Arkitekter og designere har de nødvendige kreative og innovative kompetencer, som kan være med til at drive en positiv udvikling frem lokalt såvel som globalt. Derfor valgte akademiet i sommeren 2016 at gå forrest og dedikerede i første omgang tre akademiske år til arbejdet med FN’s verdensmål.

”Som uddannelsesansvarlig for kommende generationer af arkitekter og designere føler vi et medansvar for at uddanne kandidater, der har kompetencerne til at bidrage til en mere bæredygtig verden. KADK skal være et laboratorium for udvikling af nye bæredygtige løsninger og produkter, og vi vil dermed forhåbentlig også kunne inspirere erhvervslivet.” sagde rektor Lene Dammand Lund dengang.

Nu, næsten ni år senere, er verdensmålene og de samfundsudfordringer de peger på, stadig et omdrejningspunkt for akademiets arbejde, og det afspejler sig i undervisning, forskning, aktiviteter og i kandidaternes afgangsprojekter – over 1500 afgangsprojekter har siden 2016 bidraget med innovative bud på nye produkter, bæredygtige materialer, løsninger og strategier, der skal være med til at skubbe vores samfund i en grønnere retning.

Det Kongelige Akademi satser på FN's verdensmål

Derfor gør vi det

"For os er et fælles fokus på FN’s verdensmål en måde at videreudvikle og systematisere det arbejde, der allerede foregår på Det Kongelige Akademi og vise, hvordan vores uddannelser kan bidrage med helt konkrete løsninger til at skabe bæredygtige samfund."

Lene Dammand Lund - Rektor, Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering

FN's verdensmål

Aktiviteter med FN's Verdensmål i centrum

Gennem en række udstillinger, åbne workshops, forelæsninger og andre aktiviteter har Det Kongelige Akademi de sidste 6 år arbejdet for at bringe opmærksomheden om verdensmålene ud til både brancher og et bredere publikum. 

Sammen kan vi løfte mere - kontakt os om samarbejde

Susanne Jøker Johnsen

Udstillingsleder
Erhverv & Innovation
+45 41701980
sjj@kglakademi.dk

Mathilde Aggebo

Dekan for design
Direktionen
+45 41701588
magg@kglakademi.dk

Jakob Brandtberg Knudsen

Dekan for arkitektur
Direktionen
+45 41701674
jknud@kglakademi.dk

Rikke Bjarnhof

Dekan og institutleder for konservering
Konservering
+45 41701641
rbja@kglakademi.dk