Bornholm bliver første World Craft Region

Dato
20.09.2017
Kategori
Samarbejde og erhverv

Bornholm er som det første område i Europa blevet hædret med den eftertragtede titel "World Craft Region" på grund af sin særlig stærke position inden for kunsthåndværk. Det har Kunstakademiets Designskole en vigtig aktie i. 

Bag titlen står World Craft Council (WCC), som er den største internationale organisation for at promovere kunsthåndværk. WCC arbejder non profitable, non govermental og er anekendt af UNESCO.

Titlen som World Craft Region er hidtil tilfaldet 21 byer og byområder i Asien og i Sydamerika.

Et godt samarbejde og gedigent forarbejde mellem relevante aktører og ildsjæle har ført til, at også Bornholms Regionskommune ansøgte om den helt særlige status inden for kunsthåndværk, som ingen andre byer eller regioner i Europa hidtil har opnået.

Kunsthåndværkere og kreative talenter
I august gæstede en international jury Bornholm, for at vurdere om øen kunne blive det første område i Europa, der fik den eftertragtede titel som Word Craft Region på grund af sin særlig stærke position inden for kunsthåndværk.

Juryen mødtes med en række bornholmske repræsentanter fra kommune, erhvervsliv og kunsthåndværkere – herunder repræsentanter fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm. 

Efterfølgende har hovedbestyrelsen i World Crafts Councils vurderet rapporten, og altså fundet Bornholm værdig til at modtage den flotte titel. 

Danmarks kulturminister, Mette Bock, siger i en kommentar:

'Det er ualmindelig godt gået, at Bornholm i dag - som det første sted i Europa og som det første øsamfund i verden - hædres internationalt for fremragende kunsthåndværk. Inden for glas, keramik og tekstil har Bornholm fine traditioner og er inde i en spændende udvikling. Anerkendelsen sætter også fokus på Kunstakademiets Designskole på Bornholm, der er i stand til at udklække kunsthåndværkere og kreative talenter af en høj karat. Der er grund til at kippe med flaget for Bornholm!'