Dagbog fra Tanzania: 3 tons grus senere...

Dato
04.12.2017

Valerie Vyvial, Lin Zheng og Emilie Brick Jaspers skal bygge latriner på et lokalt gymnasium på øen Pemba ud for Tanzanias kyst. Projektet er tegnet og designet hjemmefra - men før de kan komme igang med selve byggeriet, skal der købes værktøj, samles byggematerialer og skovles grus. Meget grus... 

Valerie fortæller: 
"Vi tog til øen Pemba i et lille 10-personers propelfly. Dagen efter mødtes vi med personalet på gymnasiet for at vise dem, hvad vi havde tænkt os med latrinprojektet. Vi blev vist rundt på skolen og så de eksisterende toiletfaciliteter, som vores latrin skal bygges ved siden af."

Vi mødtes med skolens personale for at præsentere vores projekt
Vores latrin skal bygges ved siden af de eksisterende toiletfaciliteter


"Om eftermiddagen tog vi fra Chake Chake og sydpå til en lille afsidesliggende landsbyfor at hente den bambus, vi skal bruge til byggeriet – med en del udfordringer undervejs. Lastbilen måtte virkelig kæmpe for at komme frem gennem det regnvåde mudder, men de lokale var rigtig søde til at hjælpe os." 

 

Bambus transporteres fra landsbyen til vores byggesite

"I dag er det lykkedes os at købe forskelligt værktøj til byggeriet hos den lokale isenkræmmer. Vores første opgave var at fjerne 3 tons grus fra vores byggesite, for at få et plant underlag at bygge på...

Synet af os tre piger som stod der og skovlede grus fangede elevernes opmærksomhed, og de kom strømmende til for at hjælpe os. Med deres hjælp lykkedes det os faktisk at gøre byggesitet klar i løbet af blot en halv dag. Nu skal vi bruge lidt tid på at diskutere vores design, før vi bevæger os ind i projektets næste fase."

1/3
Både drengene...
...og pigerne hjalp os med at skovle grus
Så er sitet klar til byggeriet!