48 kandidater skal ud og sætte aftryk på verden

Dato
03.02.2017
Kategori
Uddannelse og studieliv

Det var en glad og solbeskinnet dag for 36 nyuddannede arkitekter, 12 designere og en enkelt ph.d., som fredag den 27. januar fik overrakt beviset på, at de nu er klar til at gå ud og sætte deres aftryk på verden. 

Faglederne ved Arkitektskolen og Designskolen, Peter Thule Kristensen og Mathilde Aggebo, uddelte diplomerne til de glade kandidater, og rektor Lene Dammand Lund gav dem disse ord med på vejen: 

"Rigtig mange af jer kommer ikke videre ud i arbejdslivet via en formaliseret proces, hvor et job slås op... Der er ikke et tydeligt ”transfervindue” mere, i hvert fald ikke i den private sektor. Der er nærmere en situation, hvor en potentiel arbejdstager og arbejdsgiver danser lidt omkring hinanden. Arbejdsgiveren har ikke nødvendigvis en klokkeklar ide om, hvad det er, han har brug for og hvornår, og I kan som ansøger derfor selv være med til at forme et job."

 

Rektor Lene Dammand Lund gav de nyuddannede kandidater gode råd med på vejen.

"Mange jobs går gennem en mere eller mindre systematisk række af kaffeaftaler med folk, der kan hjælpe dem videre; enten ved at vedkommende direkte er medsøgende eller ved at de giver gode råd til, hvem man ellers kan drikke kaffe med. Det er en utrolig effektiv metode og ofte giver det bonus i løbet af ret kort tid. I hvert fald bliver man let bænkevarmer, hvis ikke man kaster sig ud i det og viser, hvad man kan, og ikke mindst: hvorfor man arbejder med det, man gør...," sagde Lene Dammand Lund. "Gennem jeres uddannelse har I fået et både analytisk og personligt reflekteret forhold til jeres arbejde, som rækker langt ud over opgaven i sig selv. Det budskab skal I have klart frem." 

Legater til afgængerne
I forbindelse med diplomoverrækelsen blev der uddelt en VOLA-pris til kandidat fra Arkitektskolen Nicola Lykke Gliese for afgangsprojektet 'Dronninggård - Nyfortolkning af en landskabelig have ved Furesø'. Prisen blev overrakt af Dorte Jensen fra Verner Overgaards Familiefond. 

Dimissionen blev musisk indrammet af Maya og Rasmus Oppenhagen fra Rytmisk Musikkonservatorium. Efter diplomoverrækkelsen blev vinterens afgangsudstilling åbnet. Her kan man frem til den 3. marts se kandidaternes spændende afgangsprojekter.