Design og arkitektur skal bidrage til bæredygtig udvikling (operaen)

Dato
01.02.2017
Kategori
Uddannelse og studieliv

KADK vil bidrage med løsninger til FN’s 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden og samtidig lægge grunden til en ny dansk vækstsektor. Hør hvordan og se eksempler på innovative produkter og løsningsbud fra arkitekt- og designstuderende ved et bæredygtigt awardshow i Operaen 8. februar 

Arkitekter og designere har kompetencerne til at skabe fornyelse og forandring. Derfor dedikerer KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering de næste tre akademiske år til udvikling af innovative produkter og løsninger, der kan understøtte FN’s verdensmål for en grønnere og mere bæredygtig verden.

Skolernes satsning præsenteres for offentligheden ved et bæredygtige awardshow arrangeret af Det Grønne Innovationscenter Sustainia den 8. februar i Operaen i København. En aften, der samler organisationer, institutioner og andre interessenter om èt fælles mål: At gøre FN’ verdensmål for en bedre og grønnere verden til virkelighed.  

Operaen vil til lejligheden være omdannet til et grønt væksthus. Designstuderende på KADK Andreas Bogh står bag scenografien, der er bygget op af bæredygtige materialer og skal minde publikum om, at de har både ansvar og mulighed for at bidrage til en grønnere udvikling. Samtidig vil en udstilling præsentere nye og innovative bud på produkter og løsninger fra skolens design- og arkitektkandidater.     

For eksempel:

 

-        ”Conserving Growth”: En strategi for, hvordan man med integrering af planter i bygningsværker kan forbedre klimaet og nedbringe temperaturen i overophedede byer uden at skrue op for aircon og energiforbrug   

-        ”A Place To Grow”: Et køkkenhavekit til flygtninge med frø, redskaber og vandingsanlæg, der gør det muligt for børn og voksne på flugt at dyrke grøntsager som supplement til deres kost. 

KADK er samarbejdspartner med Sustainia og medskaber af en digital platform, hvor nye bæredygtige løsninger, strategier og produkter kan vises frem og danne grobund for national såvel som international vidensdeling og samarbejde mellem skolen og erhverv og brancher.

”Som uddannelsesansvarlig for kommende generationer af arkitekter og designerer føler vi ansvar for at bidrage til en bæredygtig udvikling. KADK skal være et laboratorium for udvikling af nye og innovative produkter og løsninger, og vi vil dermed samtidig lægge grunden for en ny dansk vækstsektor. Med vores satsning på FN-målene ligger vi derfor også op til et tættere samspil med dansk erhverv og danske virksomheder”, siger rektor Lene Dammand Lund. 

Sustainias bæredygtige awardshow finder sted den. 8. februar kl. 20.00 – 22.30 i Operaen i København. Dørene åbner 18.30. Foruden indslag fra rektor på KADK Lene Dammand Lund vil der være indslag fra blandt andre tidligere EU-kommissær for Klima Connie Hedegaard, arkitekt Bjarke Ingels, kok og iværksætter Claus Meyer samt direktør for FN’s Global Compact Lise Kingo. Nikolaj Koppel er vært. 

Læs mere om awardshowet her:

 http://www.sustainialiving.com/

Pressebilletter kan rekvireres hos:

Tine Rubeck Andersen på tia@sustainia.me

Læs mere om KADK’s treårige satsning på FN’s verdensmål her:

https://kadk.dk/nyheder/kadk-vil-bidrage-til-realisere-fns-verdensmaal

https://kadk.dk/nyheder/fn-maal-handler-om-mere-og-andet-end-groen-baeredygtighed 

Læs mere om designstuderende Andreas Boghs Scenografi i operaen her: https://kadk.dk/nyheder/designstuderende-bag-gron-scenografi-i-operaen

 

For yderligere information kontakt:

Freja Bech-Jessen; Pressekonsulent KADK. M 41701859 E: frbe@kadk.dk

Inge Henningsen; Pressekonsulent KADK. M 41701533 E: inge.henningsen@kadk.dk